ZEGENING VOOR EEN VERDIETIGE OF DEPRESSIEVE PERSOON

 

 

 

Nodig:

- angelica

- Blessing olie

- rood buideltje

- Mojo coin en/of blauwbal

- buffeltand

- tolubalsem of Troost olie

- evt. een godenamulet

- paars altaarkaarsje

- Healing wierook

 

Als een verdrietig of depressieve persoon geen of niet genoeg baat heeft bij behandeling door de reguliere geneeskunst, kan een hoodoo spreuk een zetje in de goed richting geven. Deze spreekt immers de ongeziene krachten aan die deze klachten veroorzaken.

Allereerst zou de persoon gezonde activiteiten kunnen doen, zoals: sporten, breien, weven en knuffelen. Het is zaak om goed te slapen en overdag veel buiten te zijn. Licht doet wonderen. Verder kan een massage fijn helpen.

Als deze lichamelijke zaken zijn aangepakt, kan de spirituele hulp beginnen.

Neem angelica, spreidt het uit op een schoteltje en schrijf met je vinger de initiaal van de zieke erin. Wijdt het dan met blessing olie. Stop de angelica in een rood mojo zakje. Voeg verder amuletten toe, zoals een mojo coin, een blauwbal, een buffeltand voor kracht, een stukje tolubalsem voor troost. Je kunt er ook troost olie op doen. Betreft het een vrouw dan kun je een amulet van een godin toevoegen uit je eigen traditie, zoals van Oshun of Freya. Voor een man doe je er een amulet in van een sterke godheid uit zijn eigen traditie.

Brand dan een paars altaarkaarsje en brand Healing wierook. Haal het zakje door de wierook en beweeg het over de kaarsvlam (pas op, niet te dicht bij het vuur). Spreek een passende geneesspreuk uit.

De depressieve persoon draagt dan het mojo zakje bij zich en kan de krachten opnemen die er vanuit gaan.