HUISZEGEN / HOUSE BLESSING

 

 

 

 

Nodig:

Van van olie

Protection wierook

Vesta poeder

Peace water

Zout (bij voorkeur zeezout of gezegend zout)

Eventueel: 4 red devils

 

Het reinigen van je huis is in de Afro-Amerikaanse tradutie erg belangrijk. Het is zaak om je woonruimte vrij van vervelende invloeden te houden. Er zijn verschillende methoden voor. Een ervan is:

Was de vloeren, deuren en ramen met water waar Van Van olie in is gedaan, en Blessing badzout. Als je vloerbedekking hebt doe je alleen de deuren en ramen. Reciteer bij het poetsen een geschikte spreuk naar keuze. In Amerika kiest men vaak voor Psalm 23. Maar als je niks met christelijke dingen hebt, kun je goed een fijne andere spreuk nemen, bijvoorbeeld:

Wash wash entry and floor

Peace, peace, no evil behind my door

Was was, weg het kwaad

Onrust die de deur uit gaat

Werk bij het poetsen van boven naar beneden (eerst de zolder, als je die hebt). En werk per verdieping van achteren naar boven. Als je ten slotte bij de voordeur aankomt, poets je als het ware het huis uit. Het resterende waswater gooi je voor je huis weg. Woon je in een flat, dan ga je naarbeneden en gooi je het water in een putje ten oosten van je voordeur.

Ga dan weer naarbinnen, zonder met iemand te praten en ga met een bakje Protection wierook door alle kamers. Laat de wierook midden in je huis verder opbranden en ga vegen. Neem een nieuwe bezem en veeg je huis, ook weer van boven naar beneden en van achter naar voren. Veeg dan het huis uit door de voordeur. Sommige mensen strooien wat Vesta poeder op de drempel van de voordeur en vegen dat het huis uit. Bij het vegen reciteer je ook weer een spreuk. Het kan dezelfde zijn als die van het poetsen.

Dan sprenkel je Peace Water in alle hoeken en tegen deuren en ramen, zodat alleen goede geesten en vreedzame mensen binnen kunnen komen.

Strooi dan een beetje zout in allee hoeken van je huis en roep de Godin, God of Heilige van je keuze aan om bescherming.

Voel je dat iemand je vijandig gezind is en dat die invloed je wil volgen naar je huis, bescherm het dan met amuletten. Vaak worden afbeelding van de Red Devil op alle vier de hoeken van het huis begraven of binnen neergezet. De duiveltjes moeten met hun gezicht naarbuiten staan. Zo schrikken ze je vijand af.